3 Nisan 2020 Cuma

Ekonomi mi insan hayatı mı?

Şayet topluma yardım ve hizmet eden bir sektörde çalışıyor iseniz, yaptığınız hizmetler için ne hakkınız olan ücreti alabiliyorsunuz ne de gereken ilgiyi ve desteği görebiliyorsunuz. Çünkü bir işi en az insanla nasıl yaparım en önemli kriter, yani işin ekonomisi ve getirdiği kazanç, kar her şeyin ötesinde. Ve ne yazık ki insanla uğraşan, ona hizmet veren sektörler ekonomik açıdan karlı değiller ve bu yüzden de devletler, hükümetler için çok da önemli değiller.

Devletler ve hükümetler tarafından en çok destek alanlar ve önem bakımından en önde olan sektörler ise ne yazık ki en çok para yapabilecek, en çok para getirebilecek sektörler; ancak toplum açısından ve toplumun bütününe olumlu, yararlı ve toplumsal bir hizmetleri yok denecek kadar az. 

İşte şu an tam da bunu düşünüyoruz: Toplumun geleceği ve bütünlüğü için topluma asıl hizmeti veren bu sektörler şimdiye kadar niye beslenmedi, niye en önemli yerde değildi, niye bu sektörlere gereken önemi ve tedbiri vermedik?

Ne yazık ki; parayı en önemli kriter yapar isek - ki yaptık, geleceğimiz nokta da tam burasıydı. Ne şaşırtıcı ki; her şeye rağmen hala ekonomi mi yoksa insan hayatı mı diye düşünüyoruz! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder