Dur bakayım, şimdi düşünüyorum. Bir insanın kimliği sanırım söylediği şeyden daha önemli. Son gördüklerim bunu kanıtlar gibi. Yani biz aslında meseleye bakmıyoruz kimliğe bakıyoruz.
Söylenen şeyde kimlik ne kadar önemli? Erkek feminist konu hakkında konuşamaz mı mesela? Kimlik ne olursa olsun şayet aynı şeye inaniyor isek kimlikleri unutup bir araya gelmemiz gerekmez mi?
Ben erkek penisi ile düşünür dersem kadın olduğum için linç yerim ama erkek aynı şeyi söylerse alkış alır çünkü kimliği erkektir mi demek bu? Oysa mesaja bakmak gerekmez mi?
Transgender kısmı içine almayan bir feminist kesim var, çünkü kadın değiller hadin dogmadilar diyorlar. Halbuki ulaşmak istenilen nokta aynı. Bu durumda içine almak gerekmez mi?
Kadın istediğini giyer bana karışamazsın diyen mini etekli bir kadın ise ona destek çıkıyoruz ama aynısını kapanmış bir kadın söylese linç ediyoruz. Mesaj aynı ama kimlik farklı diye ayrılıyoruz. Bu yanlış değil mi?
Ya mesajın ne olduğunu görmüyoruz, anlamıyoruz, ya ayrımcılık yapıyoruz. Ulaşılan nokta aynı ise birlik olmak gerekmez mi? Ayrılarak bir yere gelemeyeceğimiz açık değil mi?
Kişi zaman içinde değişemez mi? Altı ay öncesi yazdigim şey ile bugün yazdığım inandığım şey aynı olmak zorunda mı? Değişeme niye izin vermiyoruz.
İngiliz vatandaşı İngiliz politikasını eleştirir ama mülteci aynı şeyi söyleyemez diyen ve mülteciyi susturan zihniyet aynı kategoriye girmiyor mu? Eleştirirken tek bir kimlik mi olmalıyız? Sadece o zaman mı haklı olacağız?
Eyvah eyvah,şimdi'de türbanlılara'da el attın,onlardan'da feminist var zaten,birde sen gaz verme bari,Türbanlı feminizm nedir? Bence batı felsefesi üzerine türban geçirmektir,çünkü konuştukları ve söyledikleri aynı şey,ama bu sana göre güzel bir şey. :)
YanıtlaSil